Розробник Стів Троутон-Сміт виявив в коді недавно анонсованої macOS Catalina нові версії додатків “Повідомлення” і “Команди Siri”, в яких деякі функції портіровани з версій iOS. Це означає, що яблучна компанія має намір зменшити розрив між операційними системами для смартфонів і ноутбуків. Раніше компанія повідомляла, що в планах на найближчі роки є ідея створити цілу екосистему для ноутбуків, планшетів та смартфонів з однієї ОС, яка зітре кордони між цими гаджетами.

Троутон-Сміт також підкреслив, що інтерфейс майбутніх додатків схожий на той, що зараз використовується в macOS Mojave, але для деяких функцій (наприклад ефектів iMessage) він буде використовувати фреймворк Project Catalyst.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Project Catalyst, який був представлений на конференції розробників WWDC 2019, розроблявся Apple з минулого року, під кодовою назвою Marzipan. По суті, сервіс дозволяє розробникам самостійно переносити свої додатки з ноутбуків на смартфони, і навпаки. Така ідея точно сподобається користувачам, які працюють як за допомогою смартфона, так і звичайного лептопа від яблучної корпорації.

Нагадаємо, що компанія Apple суттєво оновила сервіс Apple Maps. Для користувачів iOS 13 це приємний подарунок, так як компанія практично з нуля створила популярний додаток, щоб конкурувати таким сервісом Google Maps. Відзначимо, що компанія використовувала тисячі автомобілів з камерами на даху, щоб збільшити точність навігації сервісу.

Як повідомляв Знай.uа компанія Samsung знову готова випустити на прилавок Samsung Galaxy Fold, який має гнучкий екран. Раніше смартфони почали масово ламатися через 4 дні експлуатації, а виною всьому пил, яка потрапляла під екран. Компанії довелося зняти з продажу цей девайс, і доопрацювати його. Тепер же смартфон вартістю 2000 доларів готовий до виходу у виправленому стані.

Також Знай.uа писав, що iOS 13 отримає круту функцію, яка стане в нагоді абсолютно кожному користувачеві. Серед іншого, нова технологія дозволить економити інтернет-трафік, що ніколи не буває зайвим.