Вчені розробили алгоритм, завдяки якому вдалося відокремити творчість Джона Леннона від Пола Маккартні. Відповідне дослідження опубліковане на сайті Harvard Data Science Review.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Група американських вчених на чолі зі старшим викладачем статистики Гарвардського університету Марком Гликманом з допомогою штучного інтелекту визначила авторів спірних пісень гурту The Beatles.

Дослідники змогли розробити алгоритм, який з 76% точністю відокремлює творчість Джона Леннона від його колеги Пола Маккартні.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Спочатку вчені перевіряли точність визначення авторства на тих композиціях, які не викликають ніяких суперечок у громадськості. Вже після цього вчені перевірили ще 70 пісень ліверпульської четвірки спірного авторства.

В результаті перевірки штучний інтелект встановив, що пісні Ask Me Why, Do You Want to Know a Secret, а також програш у пісні A Hard day's Night з імовірністю в 90% були написані Джоном Ленноном, а не Полом Маккартні.

Нагадаємо, у США оживили легендарного Сальвадора Далі.

Як повідомляв Знай. ua, останнє пророцтво Стівена Хокінга випадково знайшли.

Також Знай. ua писав, що Samsung створила нейромережа, "оживляющую" будь-анімації.