Компанія Mozilla почала тестування платної підписки для свого браузера Firefox. Мета нововведення - позбутися від реклами в мережі і одночасно дати сайтів нове джерело доходу. Так, тепер браузер буде обмежений у функціоналі, якщо користувач не захоче оформити платну підписку. Однак, тепер розробники будуть постійно поліпшувати роботу браузера, а для платних підписчиків приготували деякі переваги, які спростять знаходження в мережі.

Нова послуга надає доступ до популярних англомовних ресурсів, начебто BuzzFeed, Slate Magazine, Gizmodo, Vox, Engadget і The Verge без реклами. Цей список буде поповнюватися з кожним місяцем. Ціна передплати становить $4,99 місяць, працювати вона буде як на ПК, так і на смартфонах. Ціна не захмарна, а за комфорт можна і заплатити. Правда, вас ніхто не змушує платити, так що браузером можна користуватися безкоштовно, як раніше.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

При створенні функції Mozilla активно співпрацювала зі стартапом Scroll, розробники якого займаються альтернативними моделями монетизації сайтів.

В майбутньому Firefox також обзаведеться власним VPN-сервісом Private Network.

Активувати його можна буде за окрему плату в $4,99, $9,99 і $12,99. Ціна формується в залежності від обсягу споживаного трафіку. Коли платний сервіс стане доступним - невідомо.

Нагадаємо, що власники смартфонів вважають, що Android може працювати тільки на смартфонах. Однак, експертам вдалося встановити цю ОС від пошуковика на кнопковий телефон. Дивно, але ця операційка може запускати такі додатки як Viber і YouTube, і навіть Google Chrome. Втім, кнопкові телефони продовжують втрачати свою популярність.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple нахабно обдурила користувачів. Виявляється, захист від попадання води і пилу на iPhone може не спрацювати. У випадку, якщо ваш смартфон потоне, яблучна корпорація не буде його ремонтувати за свій рахунок, і навіть не надасть новий смартфон. Схоже, заявлені функції не працюють, так що перевіряти свій смартфон на захист вкрай не рекомендуємо.

Також Знай.uа писав, що вчені змогли надрукувати дерево на 3D-принтері. Експерти змогли скопіювати волокна дерева, і створити справжню деревину. Враховуючи екологічний стан Землі, вони зробили справжній прорив.