Фахівці CSIS Security Group виявили Google Play Store небезпечне додаток, яке вже встигли завантажити більше 10 мільйонів разів. Схоже, Google знову не встежила за своїм магазином додатків, в якому знову кишать віруси, які залишають власників Android-смартфонів без грошей.

Додаток називається “Updates for Samsung - Android Update Versions”. З допомогою нього власникам смартфонів Samsung пропонували завантажити свіже оновлення, не чекаючи офіційного виходу. Звичайно ж, це все виверт. З іншого боку, користувачі могли припустити, що це офіційне додаток, так як Google не видаляла його протягом тривалого часу.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Завантажити додаток можна безкоштовно, але після завантаження користувач потрапляє на сайт, де йому пропонують оформити річну передплату на оновлення. А ось за це вже треба платити — $34.99. Ще одна “послуга” сайту - “відв'язати” смартфон від оператора за $19.99.

Звичайно ж, після оплати нічого не відбувається: оновлень немає, оператор залишається колишнім. А ось оплата здійснюється, і благополучно потрапляє в руки шахраям, які створили це додаток.

Нагадаємо, що браузер Firefox незабаром може стати платним. Звичайно, розробники залишать і безкоштовну версію, але з обмеженим функціоналом. Що стосується платній, в ній буде безлімітний vpn-сервіс, а також купа новий фішок, які зроблять використання браузера максимально комфортним.

Як повідомляв Знай.uа, флагманський Samsung Galaxy Note 10 показали на новий рендерах. Тепер гаджет показали з усіх сторін, і в очі кидається камера. У топової модифікації вона буде четверний, а бюджетною - 3 об'єктива. Серед іншого, деякі моделі будуть підтримувати мережу нового покоління 5G, а цінник одного з них буде досягати 1200 доларів.

Також Знай.uа писав, що браслет Xiaomi Mi Band 5 шокував користувачів. Не встигли розпродати Mi Band 4, як в мережі з'явилися перші подробиці про гаджеті нового покоління. Звичайно ж, новинка отримає кольоровий девайс, і купу крутих фішок, за типом чіпа NFC для безконтактної оплати. Правда, гаджет покажуть аж у травні 2020 року.