Apple постраждали від “фішингової” атаки, в результаті якої шахраї заволоділи сотнями доларів з аккаунта. Загальна сума операції невідома, але точно йдеться про мільйони доларів.

Як передає Daily Mail, на шахрайство поскаржилися користувачі Нової Зеландії, які побачили, що з їх банківських рахунків зникли певні суми грошей за транзакцію на так званий “Apple Sydney”. Однак ці платежі надійшли не технологічному гіганту, а шахраям, які видали себе за відому компанію. Подібні прийоми можуть статися не тільки з клієнтами Apple. Наприклад, в Google Play мільйони користувачів завантажили підроблене додаток, який маскувався під оновлення для Samsung.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Одна з клієнток Apple розповіла, що з її рахунку пропало 600 доларів США, і банк зараз веде розслідування руху грошових коштів. Інша користувачка зазначила, що гроші зникають з рахунку поступово, тому розпізнати крадіжку було важко.

Втім, поліції поки не вдалося знайти шахраїв, а гроші так і не повернулися своїм власникам.

Нагадаємо, що докомпанія Google створила новий месенджер, який отримав унікальну функцію. Повідомляється, що новий додаток зможе працювати без підключення до інтернету. Таких функцій немає навіть у Viber і WhatsApp, які користуються популярністю протягом багатьох років.

Як повідомляв Знай.uа глава компанії Huawei назвав головна перевага OS Hongmeng над Android і iOS для смартфонів. В першу чергу, варто відзначити, що нова операційка працює помітно швидше, що позначиться на популярності. До того ж, нова ОС здатна працювати як на планшетах, так і на комп'ютерах і смартфонах. Інші системи не здатні працювати на абсолютно різних пристроях із-за застарілої начинки.

Також Знай.uа писав, що головний міф про Windows нарешті підтвердили. Повідомляється, що при управлінні курсором при завантаженню різних додатків система обробляє інформацію швидше, ніж у випадку, коли курсор залишається на одному місці. Втім, даний баг працював тільки на Windows XP, яка вже не користується популярністю.