Американська компанія Google визнала, що прослуховує дані користувачів своїх сервісів. Фахівці компанії заявили, що прослуховують голосові команди, які користувачі віддають розумній колонці Google Home і з додатком Google Assistant.

Про це розповів менеджер по продукції Google Девід Монсіс у власному офіційному блозі.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Він відзначив, що Google відправляє 0,2% від загальної кількості записаних команд для розшифровки експертам-лінгвістам, таким чином корпорація має намір поліпшити розуміння різних мов і підвищити якість системи розпізнавання мови.

Девід Монсіс написав, що співробітникам заборонено використовувати фонові розмови користувачів і отримувати доступ до їх даними. Однак Монсіс підтвердив, що через програмні помилки система може записувати мову користувача, прийнявши її за стартову команду "окей, Google".

Зазначимо, що є велика ймовірність, що прямо зараз вас прослуховує один з гаджетів, який працює на Android. Враховуючи популярність даної ОС, практично кожен другий гаджет стежить за вами. Більш того, часто запис голосу включається випадково.

Як повідомляє VRT NWS, середньостатистичний співробітник щотижня прослуховує близько тисячі голосових запитів з Google Assistant.

Компанія Google зробила таку заяву після масового витоку голосових команд користувачів, які містили особисту інформацію та опинилися у відкритому доступі. Google пообіцяла провести розслідування і вжити відповідних заходів.

Нагадаємо, що Google закрила доступ до сотень додатків Android-юзерам: названа причина.

Як повідомляв Знай.uа, інсайдери назвали точну дату виходу iPhone 2019.

Також Знай.uа писав, що в Apple Watch виявили уразливість, що дозволяє підслуховувати розмови.