Протягом багатьох років дешеві смартфони Samsung значно поступалися китайцям по співвідношенню ціна-якість. Складалося враження, що в Samsung вірили виключно в силу бренду.

Але час минав, на вершині ринку, там де в Samsung звикли добре заробляти, з'явився ще один агресивний конкурент. Крім Apple вдалі флагманські смартфони почали випускати в Huawei.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

І тільки тоді ось в Samsung вирішили взятися за голову і почали випускати недорогі смартфони з такими характеристиками, що конкурентам впору стрілятися.

Спочатку був Galaxy M20 з Type-C і NFC за 5,5 тис грн. А тепер ось рекорди продажів збирається бити Galaxy A30, ціни на який стартують з тієї ж позначки.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

З точки зору дизайну вся нова А-серія нічим особливо не примітна. В Samsung вирішили не винаходити велосипед, використовуються типові сучасні рішення, включаючи каплевидним вирізом у верхній частині екрану під фронтальну камеру. Товщина корпусу - 7,7 мм. Вага - 165 г.

Присутні також Super AMOLED-матриця, і на цьому можна закінчувати. За такі гроші ви просто не знайдете щось подібне за якістю екрану.

Краткий обзор нового смартфона

8-ядерний процесор Exynos 7904 – доволі посередній за можливостями, що особливо помітно в версії 3/32 ГБ, проте за таку ціну можна вважати задовільним рішенням. Є версія 4/64 ГБ, і краще придбати саме її. У важкі ігри все одно особливо не пограєш. Але в повсякденному житті Galaxy A30 - цілком комфортний девайс. Фронтальна камера має аж 16-мегапіксельний сенсор.

Безпеку забезпечують сканер відбитків пальців і розблокування по обличчю. Обидві функції працюють відмінно. Перша - взагалі бездоганно. Друга - дещо гірше, ніж у флагманів. Наскільки саме гірше – на розсуд користувача. Розпізнавання обличчя - взагалі досить специфічна функція, до неї здебільшого неоднозначне ставлення.

Нагадуємо, що Інсайдери розповіли, які моделі iPhone подорожчають до осені

Як повідомляв портал Знай.ua, експерти розповіли, як Facebook, Microsoft і Google шпигують за користувачами

Також Знай.ua писав, чому варто відмовитися від гаджетів