За останні два роки китайські вчені повністю знищили вид Азіатського тигрового комара Aedes albopictus на двох островах в місті Гуанчжоу. Якщо природна екосистема не зміниться, біологи почнуть знищення цього комара і далі по всій країні. Дослідження опубліковано на сайті Nature. Схоже, вчені починають “грати в Бога”, але у них поки це вдається, без шкоди всьому живому на планеті.

Aedes albopictus є одним з найнебезпечніших комарів. Він переносить такі інфекційні захворювання, як лихоманка денге, чикунгунья і вірус Зіку, що вражають мільйони людей по всьому світу щорічно. При цьому популяцію цього комара практично неможливо контролювати, тому китайські вчені вирішили провести експеримент і повністю знищити Aedes albopictus на окремо розташованих ділянках. Враховуючи небезпеку цих комарів, гуманних способів крім як знищення виду поки що не існує.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

На одному острові біологи не знайшли жодного життєздатного яйця протягом 13 тижнів експерименту. Комарі знищувалися невеликою дозою радіації в регіоні, яка ніяк не могла вплинути на здоров'я людей, а також бактеріальним штамом з роду Wolbachia, який запобігає інкубацію яєць від комарів. Вчені змогли убезпечити від шкідливого впливу радіації людство, але знищила небезпечних комах.

За два роки кількість укусів людей комарами знизилося на 97%. При цьому вчені вирощували в лабораторіях безстатевих комарів, які не розмножуються і не кусають людей, і випускали на острови. Ці 200 млн лабораторних комарів дозволили зберегти екосистему в регіоні. Дивовижний експеримент, який закінчився дуже добре.

Нагадаємо, що популярний месенджер WhatsApp незабаром з'явиться на кнопкових телефонів. Правда, далеко не на всіх. Практично всі телефони підтримують від KaiOS, яка дозволяє запускати більшість популярних додатків. І якщо раніше телефони почали підтримувати YouTube, то в цей раз черга дійшла і до месенджера. Всі основні функції на сьогоднішній день доступні для кожного користувача.

Як повідомляв Знай.uа компанія Samsung розлютила фанатів гнучким смартфоном Galaxy Fold. В черговий раз компанія так і не змогла виправити всі помилки смартфона. Відомо, що через кілька днів експлуатації цей смартфон почав виходити з ладу. Після цього компанія вирішила переробити смартфон, але по сьогоднішній день не вдалося представити хороший продукт.

Також Знай.uа писав, що компанія Apple оновила ОС для старих смартфонів і планшетів. Тепер власники iPhone 4 і iPhone 5 можуть оновитися до актуальної версії.