Мобільна версія Windows так і не змогла завоювати визнання власників смартфонів: амбітний проект софтверного гіганта поступився більш вдалим рішенням Google і Apple. Колишній інженер Nokia розповів, чому провалилися Windows Phone і Nokia на ринку смартфонів.

У своєму пості на Reddit програміст пояснив провал і подальше зникнення Windows Phone з ринку кількома факторами:

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще
  • Microsoft недооцінила Google Android, привабливість якої полягає в численних сервісах: YouTube, Google Maps, Gmail і інших. Крім того, в Microsoft не очікували, що конкуруюча ОС буде поширюватися так стрімко. Саме це і погубило ОС, яка так і не встигла стати популярною.

  • Невдала Windows 8 потягла на дно і мобільну версію. Саме ринок не оцінив можливості цієї ОС, у зв'язку з чим і мобільна версія не стала популярною.

  • Репутація Microsoft на момент запуску мобільної операційки була не дуже хорошою. Компанія не стримала багатьох обіцянок, даних покупцям, багато з яких в результаті перейшли на Android і iOS. До того ж, ціни на смартфони були не такими вже й низькими.

Нагадаємо, що компанія Redmi представила новий ноутбук RedmiBook 14. Звичайно ж, він виявився максимально дешевим. За такий апарат попросять близько 12 тисяч гривень, і це набагато дешевше iPhone. Компанія вже не раз випускала бюджетні гаджети за доступними ціна, і цей раз не став винятком. Правда, на території України він ще не почав продаватися, але це лише питання часу.

Як повідомляв Знай.uа смартфон ASUS ROG Phone 2 продався за 2 дні тиражем в 2.5 мільйона одиниць. Звичайно, це не світовий рекорд, але компанія не могла похвалитися такими показниками. Відразу помітно, що смартфон сподобався публіці, правда ціна сильно впливає на популярність.

Також Знай.uа писав, що ціна ASUS ROG Phone 2 шокувала користувачів. Повідомляється, що гаджет продається за ціною від 500 до 1900 доларів. За такі гроші можна купити новий гнучкий смартфон Samsung Galaxy Fold, або купити потужний ноутбук. Правда, за останні 2 дні смартфон купили 2.5 мільйонів разів, що натякає на його майбутню популярність.