Рідинні, літій-іонні батареї є на сьогодні самим оптимальним рішенням в області джерел живлення для електромобілів, але у такого “палива” є один небезпечний недолік – можливість замикання і займання, причому погасити їх досить важко. Зазначимо, що горить не бензин і різні місця, а відбувається справжня хімічна реакція, яку не так просто загасити водою. Іонні батареї виділяють багато тепла, причому за короткий проміжок часу.

Черговий тому приклад – НП, яке сталося в канадському Монреалі. І це стосується автомобіля, який досі не був залучений в подібну проблему – Hyundai Kona Electric.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

П'єро Косентино купив його в березні минулого року. 26 липня він вже збирався обідати, як раптом почув вибух, після чого спрацювала пожежна сигналізація. Густий чорний дим йшов від дверей, що вели в його гараж. Після того власник авто вибіг з дому і почав гасити за допомогою садового шланга. Звичайно, до цього він викликав пожежників. Садовий шланг не допоміг особливо справі. Однак, П'єро помітив, що дах згоріла до тла, а двері від гаража вибуховою хвилею віднесло на вулицю.

На місце події негайно прибуло 30 (!) людина пожежників. Луїза Десрозье, начальник відділу пожежної охорони Монреаля, повідомила, що вони не знайшли жодної іншої можливої причини пожежі, крім самого авто.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi готова випустити новий автомобіль. Звичайно, його ціна приємно здивує користувачів. Всього за 13 тисяч доларів можна отримати сучасний кросовер. Правда, про характеристики даних практично немає, але в салоні буде знаходитися величезний екран для управління системою авто. На жаль, про комплектації даних немає, та й коли автомобіль з'явиться на ринку теж під секретом.

Як повідомляв Знай.uа колишній інженер Nokia розповів, чому смартфони від Nokia на Windows Phone OS провалилися на ринку. Варто відзначити, що виною репутація Microsoft, яка на момент продажу сильно зіпсована. До того ж, провальна Windows 8 відштовхнула користувачів від покупки смартфона на такий же ОС. До того ж, Google Android перевершив Windows за всіма показниками, а Microsoft недооцінила можливості пошукача.

Також Знай.uа писав, що компанія Huawei знову відкладає випуск гнучкого смартфона Mate X. Повідомляється, що корпорація ще не готова представити гаджет публіці, і над ним доведеться ще багато попрацювати.