У серпні завдяки трьом космічним явищам у нічному небі можна буде побачити неймовірний зорепад через метеорні потоки Альфа-Козеріг, Південні дельта-Аквариди, а також Персеїди.

Зорепад триватиме до 11 серпня, а все тому, що Земля увійшла в потік Альфа-Козеріг. Південні дельта-Аквариди активні до 23 серпня. Їх помітять жителі південної півкулі і південних широт північної півкулі. Зазвичай це слабкі метеори, в яких відсутні як "зоряний дощ", так і "вогняні кулі".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За даними NASA, метеорний потік може приносити близько 20 метеорів на годину, кожен з яких рухається зі швидкістю близько 40 км/с.

Пік "зорепаду" астрономи очікують 13 серпня. Тоді на планету звалиться найбільш яскравий потік Персеїд. В цьому році Персеїди проявлять себе у всій красі, так як їх поява співпадає з молодиком, і Місяць не буде затьмарювати їх своїм світлом.

Активність Персеїд в цьому році – до 60 метеорів на годину. Зорепадом краще милуватися у відкритій місцевості, щоб було досить темно для астрономічних спостережень.

Нагадаємо, що до Землі знову наближається небезпечний астероїд 2006 QV89.

Як повідомляв портал Знай.uа, австралієць натрапив на інопланетний об'єкт.

Також портал Знай.uа писав, що NASA показало "світіння" земної атмосфери.