Компанія Meizu здобула скандальну популярність, копіюючи iPhone, конвертувавши його з часом в популярність вже своїх самостійних розробок. Однак, ці часи минули. Зараз китайський виробник зіткнувся з глибокою кризою і змушений вдаватися до радикальних заходів

Китайський виробник смартфонів Meizu провів хвилю скорочень і закрив більшість фырмових магазинів. У компанії всього залишилося близько тисячі співробітників, пише GizmoChina.

За даними видання, Meizu провела новий раунд звільнень, і більше за інших постраждав відділ маркетингу. В цьому році компанія звільнила більше 30% своєї робочої сили, і наразі в ній залишилося близько тисячі співробітників.

Meizu, яка недавно позиціонувала себе як конкурента Huawei і Xiaomi на глобальному ринку, схоже, не справляється з цією роллю. Компанія досягла піку в 2016 році, коли мала близько 2700 офлайн-магазинів в Китаї. Тепер, після закриття магазинів, в кожній провінції Піднебесної функціонує лише 5-6 фірмових пунктів роздрібної торгівлі.

Ідуть з компанії і топ-менеджери. Так, у 2019 році Meizu покинув співзасновник і віце-президент Лі Нан, а також глава розробки Flyme OS Хун Ханьшуй.

Лі Нан

В Україні позиції Meizu теж ослабли. Як показує дослідження GfK, з 2017-го по 2018 рік компанія скоротила частку на ринку з 8,3% до 5,7%.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Нагадаємо, компанія Xiaomi готова випустити новий автомобіль.

Як повідомляв портал Знай.ua, інженер Nokia розповів, чому Windows для смартфонів провалився

Також Знай.ua писав, Huawei знову відкладає випуск гнучкого смартфона Mate X.