Компанія HYP3R збирала і зберігала дані про мільйони користувачів Instagram, включаючи їх Stories і геолокацію, без відома самих користувачів. Про це повідомляє Business Insider. Схоже, тепер і у компанії Facebook великі проблеми, так як Instagram належить корпорації Facebook.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

За даними видання, HYP3R створювала детальне досьє на кожного користувача з відкритим профілем, в якому були описані історія його пересувань, звички й місця, які він відвідує. Підкреслюється, що HYP3R збирала дані з порушенням політики Instagram. Це означає, що відповідальним за стеження користувачів буде саме Instagram. Куди ця інформація передається далі і як - невідомо.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Для цього компанія використовувала уразливість в соцмережі, яка полягала в тому, що не авторизовані в Instagram юзери могли переглядати публікації зі сторінки будь-якої локації. HYP3R склала базу з таких постів і зберігала їх невизначений час, а також зберігала Stories користувачів. Подивимося, скільки користувачів відмовляться від використання цієї соцмережі.

Нагадаємо, що ігрова приставка PlayStation 4 від Sony допомогла компанії побити світовий рекорд. Зазначимо, що консоль продали близько 100 мільйонів разів, і це всього лише за кілька років. Звичайно, конкуренти не могли наблизитися до таких показників продажів. Можливо, це зміниться після початку продажів PlayStation 5.

Як повідомляв Знай.uа компанія Google виявила в iPhone від Apple уразливості, які дозволяють зламати будь-який смартфон з допомогою звичайних додатків.

Також Знай.uа писав, що компанія Vivo вирішила випустити новий смартфон з двома екранами, який отримає купу крутих функцій.