Месенджери

Взломщикам достатньо всього лише зберегти ваш номер в телефонній книзі і спробувати створити бесіду в Viber, Telegram або WhatsApp. Часто таким чином можна дізнатися ім'я і прізвище власника номера, а також побачити його фотографію.

Також по імені та прізвища можна швидко знайти людину в Facebook. Та й по фото теж: досить викачати зображення і завантажити його в пошук Google по картинках, і пошуковик видасть ім'я, а заодно і посилання на його акаунти в соціальних мережах.

Щоб захиститися від такого, то в месенджерах слід змінити настройки конфіденційності так, щоб люди, які не перебувають в списку ваших контактів, не змогли бачити ваші фото, номер телефону та активність.

До того ж, не радиться вказувати в профілі своє прізвище. Можна обмежитися тільки іменем чи ніком.

Якщо ж ви все-таки хочете показувати своє фото стороннім користувачам, подбайте про те, щоб воно було унікальним і не використовувалося в інших соцмережах.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Facebook

Знайшовши ваш профіль у Facebook, зловмисник може отримати з нього додаткові дані, насамперед: дату вашого народження; імена та прізвища вашого чоловіка/дружини і родичів; їх дати народження.

Тому, слід приховати дату свого народження.

Бажано також не вказувати всі свої альтернативні імена (наприклад, дівоче прізвище). Ваші справжні друзі зможуть без цього обійтися, а зловмисники будуть засмучені.

Instagram

До Facebook користувачі часто підключають свій Instagram. Перейти в нього можна просто з опису вашого облікового запису.

Більш того, Instagram користувача для зручності зазвичай підписаний так само, як і інші акаунти. Тому пошук здійснюється простим копіюванням.

А з Instagram про людину можна дізнатися дуже багато: з ким він спілкується, в яких умовах живе, чи є у нього машина (іноді на фото можна навіть розглянути номери), де він відпочиває і скільки у нього дітей.

Тому краще за все закрити Instagram від сторонніх і відв'язати його від Facebook і інших соцмереж. Нехай у вас буде менше передплатників, але зате ви забезпечите свою безпеку.

Логін і пароль у кожній соцмережі повинні бути унікальними, щоб злом однієї сторінки не приводив до автоматичного злому всіх інших.

Нагадаємо, що в чіпах, які використовуються в смартфонах Android, виявлена уразливість, через яку пристрою можна зламувати бездротовим способом.

Як повідомляв портал Знай.ua, у США чоловік подав в суд на Apple за можливості прослуховування підрядниками компанії команд, які власники пристроїв дають голосовому помічнику Siri.

Також портал Знай.ua писав, що компанія Xiaomi змінила список смартфонів, які отримають підтримку прошивки MIUI 11.