Мільярди років тому Юпітер зіткнувся з новонародженою планетою. Через це його природа сильно змінилася. До таких висновків прийшли вчені після проведення комп'ютерних 3D-симуляцій, пише Newsweek.

На думку експертів, це може пояснити дивні заміри, який зробив апарат Juno на орбіті Юпітера. Ці дані дали можливість створити точну картинку гравітаційного поля, вивчити склад і внутрішню структуру планети.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

При цьому його ядро менш щільне і набагато більше, ніж очікувалося. Виявилося, що у планети розбите ядро, яке містить важкі елементи. І ці елементи поширилися майже на половину радіуса Юпітера.

"Це бентежить. Виходить, трапилося щось страшне, що розбавило ядро і принесло неймовірні зміни", - заявила автор дослідження з Університету Райса Андреа Іселла.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Є версія, що близько 4,5 мільярда років тому сталося зіткнення молодого Юпітера з планетою, маса якої повинна бути в 10 разів більшою, ніж у Землі. У підсумку щільне ядро гіганта міг розбитися, що призвело до змішання важких елементів з менш щільними зовнішніми шарами.

Нагадаємо, NASA вдалося зафіксувати потужну ударну хвилю на Сонці.

Як повідомляв портал Знай.uа, у США астроном Етан Чаппел зафіксував приголомшливий момент.

Також портал Знай.uа писав, що до нашої планети наближається гігантський астероїд.