У травні 2019 Google погодилася врегулювати колективний позов, поданий власниками оригінального Google Pixel, в якому говорилося, що компанія свідомо продавала телефони з несправними мікрофонами. Ще в травні це перетворилося в справжній скандал, а Google у всю відмовилася підтверджувати факт заводський несправності.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Як стало відомо, Google виплатить до 500 доларів певним власникам Pixel на загальну суму 7,25 мільйона доларів. У позові згадуються пристрою Google Pixel і Pixel XL, випущені до 4 січня 2017 року. Враховуючи, що смартфони на той момент продавалися по 500 доларів, це приємний сюрприз.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Встигнути подати заявку, потрібно до 7 жовтня 2019 року, адже після цієї дати претензії прийматися не будуть. На максимальну виплату можуть розраховувати тільки ті, хто купив кілька пристроїв, які виявилися бракованими. Це означає, що власники зламаних Pixel отримають не по 500 доларів, але будь-яка компенсація буде приємним бонусом.

За один смартфон Google виплатить 350 доларів і тільки при документальному підтвердженні того, що в пристрої спостерігалися проблеми з мікрофоном.

Нагадаємо, що компанію Apple знову змусять відповідати перед судом. На цей раз за голосового помічника Siri, який записував розмови користувачів, навіть коли ті не знаю про те, що Siri працює. Звичайно ж, Apple намагалася виправдатися тим, що таким чином отримані дані покращують роботу голосового помічника, але користувачів мережі і ця відповідь не влаштувала. тепер же Apple викликають у суд.

Як повідомляв Знай.uа компанія Samsung недавно випустила смартфон Galaxy Note 10, який став прямим конкурентом iPhone XS Max. Крім крутий начинки, компанія прибрала з фаблета роз'єм для навушником 3.5 мм. Корпорація аргументує таке рішення тим, що це дозволило збільшити об'єм акумулятора. Насправді ж, обсяг вдалося збільшити лише на 2-3 відсотки, так що користувачі не оцінили зусиль компанії.

Також Знай.uа писав, що приложение Google Maps отримало круте оновлення.