Як відомо, працює мобільний телефон, так само як і ноутбук і НВЧ-піч, виробляє електромагнітне випромінювання. На сьогоднішній день немає жодних надійних свідчень того, що телефон може спровокувати онкологічні захворювання. Проте, вчені не можуть гарантувати повну безпеку при використанні смартфонів. Кожен з гаджетів проходить тести для вимірювання випромінювань, і в разі норми показників, з'являється на полицях.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

В Україні допустимий рівень SAR визначає стандарт ДСТУ EN 50360: 2007 і становить він, як і в Європі, 2 Вт/кг, а сертифікацією пристроїв займається Український державний центр радіочастот.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Журналісти Chicago Tribune в рамках експерименту заміряли рівень електромагнітного випромінювання, виробленого сучасними смартфонами. Кажучи конкретніше, для незалежного тесту вони взяли Apple iPhone 8, iPhone 7, Galaxy S8, Galaxy S9 і Galaxy J3 і ще кілька моделей та виконали відповідні заміри. Результат здивував навіть журналістів.

Нагадаємо, що експерти розповіли, чим обіцяє купівля китайського iPhone за 100 доларів. Звичайно, такі смартфони все ще користуються величезною популярністю. І хоча зовні вони практично нічим не відрізняються, всередині працює телефон з досконалою іншої ОС. До того, для таких смартфонів абсолютно немає гарантій, а виробник може спокійно завантажити шкідливий код прямо з заводу, і користувач про це навіть не дізнається.

Як повідомляв Знай.uа компанія Meizu готує унікальний смартфон 16s Pro, який знищить своїх конкурентів. Судячи з витоками, гаджет отримає топовий процесор, а також потужну камеру. Повідомляється, що чекати виходу смартфона залишилося зовсім небагато. Гаджет покажуть вже 28 серпня цього року.

Також Знай.uа писав, що інсайдер назвав дату виходу легендарної Sony PlayStation 5.