У всьому світі люди стали частіше помічати електромобілі. Проте e деяких державах їх присутність побила всі рекорди. Відомо, що однією з таких країн є Франція.

За інформацією журналістів видання chargedevs.com, знімки, зроблено на вулицях і паркінгах Амстердама – столиці і найбільшого міста Голландії. Вони наочно показують, як одна з найрозвиненіших країн Європи занурилася в електрифікацію транспорту.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Варто почати з того, що електроавто зустрічають гостей з Амстердама відразу ж по прибуттю в аеропорт Схіпхол. Тут знаходиться великий таксопарк, який використовує виключно електрокари: ще в 2014 році компанія закупила 167 лифтбеків Model S і з того часу регулярно поповнює свій гараж іншими EV. Крім "есок", тут також є Model X, Nissan Leaf і Hyundai Kona. А ось підзарядка цих карів проводиться в основному на спеціальній парковці, розташованій недалеко від аеропорту.

Схожа ситуація і з комерційною технікою, що здійснює пасажирські перевезення – крім легковиків, в аеропорт Амстердама пасажирів, також возять понад 100 електричних автобусів (на даний момент це найбільший автопарк електробусів в Європі). Основа парку – голландські автобуси Citea, що володіють запасом ходу в 80 км (батарея – 170 квтг).

Що ж стосується самого міста, то тут достаток “електричок” вражає ще більше. Гуляючи вуличками, можна зустріти Nissan LEAF, BMW i3 , smart, VW e-Golf, Renault Zoe і Hyundai Kona, а також плагін-гібриди Audi, BMW, Mercedes, Porsche та ін. Але особливо впадає в очі мікрокар Biro – це двомісна модель, яка користується величезною популярністю у голландців. Таку машинку випускають італійці (з 2009 року), на одному заряді вона проїжджає 70 км, чого цілком достатньо для міських умов. Зарядна інфраструктура для обслуговування всього цього “зеленого” достатку мається – за деякими оцінками, в місті встановлено понад 3000 чарджерів.

Як бачимо, вже зараз Нідерланди зробили величезний крок у бік екологічного майбутнього, проте, це лише початок.

Нагадаємо, власники "євроблях" заплатять космічні штрафи: у Зеленського пояснили скільки і за що.

Як повідомляв Знай.uа не дарма Зеленський "рятував" євробляхи? Скільки грошей принесло Україні розмитнення авто.

Знай.uа писав, здавалося б, це нереально: пенсіонер зібрав електрокар за ціною iPhon.