Компанія Skoda створила гібридний електричний велосипед без педалей, який об'єднує в собі функції скутера і самоката. Виглядає цікаво, от тільки від велосипеда тут тільки назва. Якщо тут немає педалей - значить це скутер або мопед.

Компанія так і не вибрала, яким видом транспорту це засіб пересування буде, але назва вже точно є - Klement. Призначений для поїздок в межах міста велосипед отримав раму з однобічною "підвіскою", оскільки амортизація досягається за рахунок среднешироких шин Schwalbe Super Moto-X.

У втулку заднього колеса вбудований електродвигун 4 кВт (5.4 л. с.), який розганяє велосипед до швидкості 45 км/год Втім, за правилами UCI мотор може розігнати велосипед тільки до 25 км/ч.

Дві знімні літій-іонні батареї мають сумарну ємність 1.25 кВт*год, і завдяки досить малій вазі (25 кг) Klement на одній зарядці проходить дистанцію до 62 км.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

У велосипеда немає педалей, є тільки пара змінюють своє положення підніжок - нахил вперед працює як газ, нахил назад – як рекуперативного гальма, оснащений ABS.

Зазначимо, що велосипед дружить з додатками для смартфона, а ось про цінниках поки говорити рано.

Нагадаємо, що в мережі показали гоночну версію автомобіля “Запорожець”, на якому один з гонщиків брав участь. Судячи по зовнішньому вигляду, він неслабо так модифікований. Приміром, автомобіль залишився без пасажирського місця, а територію навіть змогли додати каркас для надійності. Втім, подальша доля автомобіля нам невідома.

Як повідомляв Знай.uа компанія компанія Xiaomi представила 70-дюймовий телевізор, який чтоно сподобається користувачам. Враховуючи, що він вийшов під брендом Redmi, можна сміливо припустити, що телевізор буде продаватися за приємною ціною. Швидше за все, за телевізор попросять близько 500 доларів, що є дуже низькою ціною для такого девайса.

Також Знай.uа писав, що новий сервіс від Tesla вийшов з ладу у день його презентації.