Армія США оголосила тендер на створення швидкісного багатоцільового вертольота, який до 2030 року повинен замінити на озброєнні застарілий UH-60 Black Hawk. Схоже, сучасний вертоліт не володіє всіма якостями, які необхідні на полі бою в реаліях.

Тендер отримав назву FLRAA (Future Long Range Assault Aircraft, перспективний штурмової літальний апарат великої дальності) - передбачається, що він пройде в кілька етапів. На першому компанії-учасники повинні будуть представити перед ескізні проекти апаратів, а вже після цього оголосять переможця тендеру.

У конкурсі планують взяти участь компанія Bell Helicopter, а має намір подати спільну заявку концерн Sikorsky/Boeing.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Згідно з умовами конкурсу, апарат повинен буде виконувати польоти на швидкості до 280 вузлів, а дальність його польоту складе 556 км. Вертоліт зможе перевозити до 12 солдатів. На озброєння він повинен бути прийнятий в 2030 році. Подивимося, хто візьметься за розробку військового вертольота майбутнього.

Нагадаємо, що в мережі показали гоночну версію автомобіля “Запорожець”, на якому один з гонщиків брав участь. Судячи по зовнішньому вигляду, він неслабо так модифікований. Приміром, автомобіль залишився без пасажирського місця, а територію навіть змогли додати каркас для надійності. Втім, подальша доля автомобіля нам невідома.

Як повідомляв Знай.uа компанія компанія Xiaomi представила 70-дюймовий телевізор, який точно сподобається користувачам. Враховуючи, що він вийшов під брендом Redmi, можна сміливо припустити, що телевізор буде продаватися за приємною ціною. Швидше за все, за телевізор попросять близько 500 доларів, що є дуже низькою ціною для такого девайса.

Також Знай.uа писав, що новий сервіс від Tesla вийшов з ладу у день його презентації.