347 астрономів Event Horizon Telescope отримали $3 млн за перше в історії фото чорної діри. Кожному вченому дісталося $8,6 тис. за свій внесок у відкриття. Втім, це все-таки гроші, так як завдяки йому людство вперше отримало знімок чорної діри.

Не всі вчені є багатими людьми, але завдяки деяким конкурсів та призовим фондам вони можуть отримати непогану винагороду за свої відкриття, які відкривають нові таємниці у вивченні космосу.

Інвесторами одного з таких фондів виступили керівник Google Сергій Брін і глава Facebook Марк Цукерберг. Breakthrough Prize (Премія за відкриття) з'явилася вісім років тому і її називають “Оскаром в науці”.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо, що в мережі показали гоночну версію автомобіля “Запорожець”, на якому один з гонщиків брав участь. Судячи по зовнішньому вигляду, він неслабо так модифікований. Приміром, автомобіль залишився без пасажирського місця, а територію навіть змогли додати каркас для надійності. Втім, подальша доля автомобіля нам невідома.

Як повідомляв Знай.uа компанія компанія Xiaomi представила 70-дюймовий телевізор, який точно сподобається користувачам. Враховуючи, що він вийшов під брендом Redmi, можна сміливо припустити, що телевізор буде продаватися за приємною ціною. Швидше за все, за телевізор попросять близько 500 доларів, що є дуже низькою ціною для такого девайса.

Також Знай.uа писав, що новий сервіс від Tesla вийшов з ладу у день його презентації.