Одна з найбільш чудових особливостей Android – це, те, наскільки інтуїтивно зрозуміла ця операційна система. Більшість найбільш важливих функцій легкі в освоєнні та доступні, але є деякі корисні інструменти, які приховані або не такі очевидні. Ми зібрали сім корисних функцій операційної системи від Google, про які ви могли не знати або забути, передає "ВСВІТІ".

Шорткати

Натисніть і утримуйте значок програми на будь-якому пристрої з Android 7 і вище, якщо додаток підтримує функцію шорткати, то ви побачите додаткове меню з набором різних швидких дій. Ця можливість дозволяє користувачам швидко і ефективно переміщатися певними розділами програми. Наприклад, натисніть і утримуйте ярлик WhatsApp – з’явиться список контактів, з якими ви найчастіше обмінюєтеся повідомленнями.

Android

Швидкий перехід між додатками

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Це функція з’явилася в Android 7, але чомусь користувачі про неї дуже часто забувають. Подвійне натискання на кнопку недавніх додатків швидко поверне вас до попереднього. Таким чином ви зможете миттєво перемикатися між двома останніми додатками, не відкриваючи додаткове меню.

Що це за пісня?

Голосовий помічник Google Асистент на Android-смартфонах оснащений функцією розпізнавання програваючої музики. Ви можете задати питання «Що за пісня?» І асистент розпізнає її, не залежно від того, де вона грає, будь то телевізор, радіо або фонова музика в торговому центрі.

Зазвичай, для цього потрібно запустити голосового помічника, але для швидкого доступу до функції ви можете створити окрему кнопку. Коли потрібно буде дізнатися, що за пісня грає, то вам всього лише знадобитися натиснути на кнопку, всю іншу роботу зробить Google Асистент. Кнопка знаходиться в списку віджетів, звідти її можна додати на домашній екран.

Android

Повідомлення на екрані блокування

Ця можливість, про яку багато хто знає, але не всі її правильно використовують. Замість свого імені або будь-якого жартівливого напису краще вказати адресу своєї електронної пошти – таке рішення може допомогти при втраті пристрою. Звичайно, в такому випадку можна заблокувати смартфон віддалено і виводити повідомлення з вашими контактами на екран, але вказати свій імейл на екрані блокування теж не стане зайвим. Налаштування повідомлень розташовується в розділі «Екран блокування» або «Головний екран і шпалери», в залежності від виробника.

Приховати зміст повідомлень

Повідомлення на екрані блокування дозволяють переглядати нові повідомлення, але іноді меседжі можуть містити конфіденційну інформацію. Можливо ви захочете приховати такий зміст від людей, які знаходяться поруч з вами або в ті моменти, коли ви залишаєте смартфон без нагляду. Цю настройку ви зможете знайти в розділі «Повідомлення», в залежності від виробника параметр може називатися «Стиль перегляду» або «Екран блокування і безпека». Потрібно вибрати опцію «Приховати вміст» і тоді повідомлення будуть відображатися, а їх вміст ні.

Android

Кнопки швидких налаштувань

Кнопки швидких налаштувань, які розташовані в шторці з повідомленнями – це не просто перемикачі, кожна з них веде до відповідного розділу з параметрами. Наприклад, щоб перейти до меню налаштувань бездротового підключення потрібно натиснути і утримувати значок Wi-Fi. Ви також можете спробувати і з іншими перемикачами, наприклад Bluetooth, NFC, мобільними даними і багатьма іншими, просто натиснувши і утримуючи значок.

Будильник

Майже всі актуальні моделі смартфонів на Android допомагають прозвеніти будильнику, в той час, коли пристрій вимкнений. Це може бути корисно якщо ви захочете заощадити заряд батареї вашого гаджета протягом ночі – просто вимкніть смартфон і не турбуйтеся за будильник. Для цього потрібно просто встановити час будильника і вимкнути гаджет, деякі моделі смартфонів навіть нагадають вам, що смартфон включиться перед сигналом будильника. Варто зазначити, що у деяких пристроїв немає такої можливості, часто це застарілі або бюджетні моделі.

Нагадаємо, експерти розповіли, як Facebook, Microsoft і Google шпигують за користувачами.

Як повідомляв Знай. ua, Siri від Apple підслуховує розмови.

Також Знай. ua писав, що Google нарешті визнала те, про що здогадувалися мільйони.