Знімок загадкового зеленого об'єкта, який раптово з'явився в центрі галактики NGC 6946 і так само раптово зник, зробило і оприлюднило Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору NASA.

Про це стало відомо завдяки повідомленням американських ЗМІ.

На сайті агентства повідомляється, що зображення було отримано за допомогою космічної обсерваторії NuSTAR. Її основна місія - вивчення наднової, набагато масивнішої, ніж наше Сонце.

космос
космос

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На зображенні він виглядає як зелена пляма неправильної форми. Він розташований майже в самому центрі галактики. Даний об'єкт з'явився несподівано для астрофізиків. На першому етапі спостережень обсерваторія його не зафіксувала. Однак через десять днів, коли розпочався другий етап, зелена пляма вже була досить яскравою.

Вона існувала кілька тижнів і за космічними мірками зникла в одну мить. Пізніше інший апарат, рентгенівська обсерваторія Chandra, допоміг визначити, що зелена пляма була ультралюмінісцентним джерелом рентгенівського випромінювання, відомим як ULX.

До речі, це лише четвертий подібний об'єкт, виявлений вченими. Тому йому дали назву ULX-4. Що саме це було за джерело, поки не зрозуміло. Видиме світло від нього не було виявлено за допомогою рентгенівського джерела. Це означає, що, швидше за все, це не була наднова, як припускали спочатку.

Нагадаємо, Марс перетворюється на Антарктиду: вчені побачили таке, про що Маск навіть не здогадується.

Як повідомляв Знай.uа таємницю Місяця нарешті розкрито: які скарби приховує загадковий супутник.

Знай.uа писав, "Хаббл" зняв смерть далекої зірки: рівень радіації зашкалює.