З'явилася інформація, що невідомий хакер, який називає себе UkDrillas, здійснив DDOS-атаки, в результаті яких вивів із ладу "Вікіпедія" та сервіс Twitch.

Так, хакер описував свої дії в Twitter в режимі реального часу.

хакер
хакер

"Просто зараз атакуємо лінії @Wikipedia 20G AMS-IX і 10G Equinix Chicago (Сервера Вікіпедії) IP-адреси: 91.198.174.192,208.80.153.224 відповідно. Кілька годин тому почали тестову атаку. Проводимо з 9 вечора BST+0.", - написав хакер.

Кілька разів хакер переривав атаку, щоб довести, що його аккаунт справжній: коли він оголошував про "перерви", сервіси починали працювати. Зупинив атаку на "Вікіпедію" на 20 хвилин.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

За інформацією TJ, в результаті атаки "Вікіпедія" була недоступна більше 12 годин. Пізніше хакер також вивів із ладу сервера, які обслуговують Twitch, і перервав трансляції великих американських стримерів.

Офіційний аккаунт "Вікіпедії" підтвердив, що зазнав збоїв в роботі у результаті зловмисної атаки".

Нагадаємо, орудували через інтернет: на франковчанку повісили драконівський кредит, - тепер хоч в петлю лізь.

Як повідомляв Знай.uа 5 професій майбутнього: як отримати шанс заробляти більше Стіва Джобса.

Знай.uа писав, помилка Apple залишила без захисту мільйони iPhone: що відбувається.