Російська соціальна мережа обійшла блокування, оператори та провайдери поки не можуть вирішити дану проблему. Десктопна версія, як і раніше недоступна.

Що сталося

У 2017 році в Україні на три роки заборонили російські соцмережі, такі як: "ВКонтакте", "Одноклассники", а також сервіси "Яндекс" і "Mail.ru". У 2019 п'ятий президент України Порошенко продовжив дію санкцій проти "Яндекса" і ряду інших інтернет-компаній з РФ ще на три роки.

З початку липня 2019 року мобільна версія "ВКонтакте" почала обходити блокування. Тепер же у "ВКонтакте" можна зайти як через мобільний інтернет "Vodafone", "Київстар" і "lifecell", так і через кабельні мережі.

річ у VPN-сервіс, який вмонтували в додаток соціальної мережі. У 2017 році він з'явився в Android-версії, а тепер він є і на iOS.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Що кажуть оператори і провайдери

"Укртелеком" кажуть, що вже почали шукати рішення. У "Воля" підкреслили, що блокують заборонені веб-сайти, але якщо клієнт бажає обійти блокування і у нього є необхідні навички, то він зможе це зробити в будь-якому випадку.

"Vodafone" і "Київстар" заявили, що у них немає інструментів, щоб впорається з цим методом обходу. У "lifecell" ж кажуть, що з 2017 року і зовсім не змінювали спосіб блокування, але це не значить, що її не можна обійти.

Нагадаємо, що українські провайдери відкрили доступ до заборонених "Яндексу" і "Вконтакте".

Як повідомляв портал Знай.ua, Google б'ють на сполох через атаки хакерів.

Також портал Знай.ua писав, що "Вконтакте" і "Яндекс" знову в Україні.