Американська компанія запустила мегапотужний квантовий комп'ютер. Пристрій виконує обчислення на порядки швидше, ніж Summit від IBM і вважається найпотужнішим у світі суперкомп'ютером.

Google + закривається
Google + закривається

Компанія видалила інформацію про "квантову перевагу". Британська газета пише, що розробники Google назвали свій комп'ютер "важливою віхою на шляху до повномасштабного квантовим обчислювального процесу", і передбачили, що збільшення потужності квантових комп'ютерів в рази перевищить показники прогресії, що фігурує в законі Гордона Мура.

Глава Google Сундар Пічай
Глава Google Сундар Пічай

Цікаво, що наразі квантовий комп'ютер від Google здатний виконувати тільки один технічний розрахунок, а до вирішення практичних завдань пристрій буде готовий через кілька років.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

"Наскільки нам відомо, проведений експеримент являє перше обчислення, яке може бути виконано тільки на квантовому процесорі. Там же йдеться, що "таке серйозне прискорення порівняно з відомими класичними алгоритмами забезпечує експериментальну реалізацію квантового переваги в обчислювальної задачі", - йдеться у матеріалі.

Квантовий процесор Google може виробляти обчислення за 3 хвилини 20 секунд, а ті ж обчислення на найпотужніших суперкомп'ютерах займуть 10 тисяч років.

У ході обговорення квантових обчислень на конференції MIT Technology Review в Кембриджі, квантовий спеціаліст Уїлл Олівер порівняв поява потужних квантових комп'ютерів з першими польотами людини. Їх величезна обчислювальна потужність може допомогти дослідникам і компаніям у відкритті нових лікарських препаратів і матеріалів.

Нагадаємо, що автомобіль Bugatti побив світовий рекорд, і розігнався до рекордних 490 км/ч.

Як повідомляв Знай.uа компанія Honda розсекретила дизайн нового електрокара Honda e.

Також Знай.uа писав, що компанія Xiaomi вирішила зробити сюрприз своїм клієнтам.