Фахівець з поведінки тварин в університеті штату Орегон Крістін Вітале вивчила поведінку кішок і спробувала довести, що вони відчувають прив'язаність до своїх господарів.

Доктор Вітале і її колеги провели експеримент, в якому взяли участь 79 кошенят та їх власників. Тест, який проходили кішки, назвали "тестом на безпечну зону" і він частково довів, що кішки також сильно люблять господарів, як і собаки.

Так, пухнастиків замикали в незнайомій кімнаті разом з власниками на пару хвилин, потім залишали одних, потім знову впускали господаря. За результатами дослідження, 65% кошенят підійшли до своїх господарі щоб "привітатися", і лише після цього взялися далі досліджувати кімнату. Решта 35% або не звернули уваги на господарів, які спробували на них напасти.

Кошенятам провели тривалі курси дресирування, але результати не змінилися. Дослідники вважають, що якщо на ранньому етапі між твариною і людиною встановилося зв'язок, цього вже не змінити.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Схожий тест проводили на собаках і він виявився майже ідентичним: 58%.

Нагадаємо, ООН терміново попередила про світовий катаклізм.

Раніше Знай.ua повідомляв, вчені виявили древній континент, якому можна подякувати за Карпати.

Також Знай.ua писав, вчені знайшли найдавнішого предка людини, ось якими ми були 10 млн років тому.