Вчені з Microsoft Research (MSR) Азія створили систему на основі штучного інтелекту (ШІ), яка навчилася тонкощам гри в маджонг. Маджонг вважається однією з найбільш складних ігор з точки зору опанування алгоритмами, оскільки в ній присутня випадковий фактор. В теорії, ІІ зможе навчитися вигравати у живих супротивників практично в 100 відсотках випадків, як це було з комп'ютерними іграми.

Super Phoenix (Suphx) стала першою ІІ-системою, яка отримала 10-й дан (розряд) на Tenhou, онлайн-платформі для змагань з ріічі-маджонг, що налічує понад 300 000 учасників зі всього світу. Такою кваліфікацією мають всього 180 осіб. Це відмінний показник того, що нейромережа здатна мінімізувати кількість помилок.

Для створення системи використовувалося глибоке навчання з підкріпленням (deep reinforcement learning) – комплексний принцип навчання алгоритмів, заснований на комбінації глибокого навчання і навчання з підкріпленням. Suphx освоїла тонкощі маджонг, взявши участь в 5000 ігор за 4 місяці. Варто відзначити, що чим більше ігор система буде грати, тим сильніше вона стає.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, що автомобіль Bugatti побив світовий рекорд, і розігнався до рекордних 490 км/ч. Тепер же компанія Hennessey збираються побити цей рекорд, випустивши автомобіль, який зможе подолати позначку в 500 км/год. Автомобіль точно зможе перевершити свого конкурента, так як він помітно легше, а значить, зможе набрати швидкість значно швидше.

Як повідомляв Знай.uа компанія Honda розсекретила дизайн нового електрокара Honda e. Звичайно, на конкурента Tesla вона точно не тягне, але для міста це відмінний автомобіль, враховуючи його можливості і габарити.

Також Знай.uа писав, що компанія Xiaomi вирішила зробити сюрприз своїм клієнтам. Тепер на смартфонах можна прибрати рекламу, яка набридла абсолютно всім. Правда, нова функція можлива лише в MIUI 11 яка буде доступною тільки на нових флагманах або потужних смартфонах компанії.