За даними NASA, в листопаді 2019 року Земля зануриться в справжню темряву.

Цю інформацію повідомив голова організації Чарльз Болден, опублікувавши відповідний документ у тисячу сторінок.

Документ, що описує це явище, склали спеціально для Білого дому. У ньому говориться, що аномалія відбудеться вже з 15 по 29 листопада. Вчені з цього приводу почали сперечатися.

У результаті дослідникам вдалося прийти до єдиної цифри - світ зануриться в пітьму 15 листопада о 3 години ранку, а завершиться дивне явище 30 листопада о 16:45.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

На думку вчених, загадкове затемнення настане у зв'язку з астрономічними подіями між Венерою і Юпітером. У цей час вони будуть тісно взаємодіяти, через що гази Юпітера перегріються і відбудеться серйозний викид водню в космос. О 2:50 ранку 15 листопада він дійде до Сонця. Вибух, який трапиться на Сонці в результаті реакції розігріє його до дев'яти тисяч градусів Цельсія.

Висока температура на поверхні земного світила змусить його поміняти колір - воно стане синюватого відтінку. Щоб повернути свій колишній вигляд Сонцю знадобиться ще 14 днів. У ці дні людству буде здаватися, що воно згасає.

У цей час, за підрахунками вчених, температура на полюсах планети збільшиться на вісім градусів.

Нагадаємо, що вчені знайшли воду в атмосфері ймовірно населеної планети під назвою "K2-18b".

Як повідомляв портал Знай.uа, геологи з Франції змогли з'ясувати, що магнітні полюси Землі в минулому змінювалися значно частіше, ніж вважалося раніше.

Також портал Знай.uа писав, що відтепер кожен житель Землі має можливість послухати Марс.