Просто у центрі Чумацького Шляху розташована надмасивна чорна діра Стрілець А*. Вона пробуджувалася 3,5 мільйона років тому.

Про це йдеться у дослідженні, що розміщене в науковому журналі Astrophysical Journal.

На думку австралійських учених, слід розпеченої плазми, який породила згадана чорна діра, можна побачити з відстані у 200 тисяч світлових років. Всі ці нові факти можуть змінити для науки традиційні уявлення про поведінку Чумацького Шляху. Зокрема, вчені відзначають, що наша Галактика весь час вважалася неактивній і спокійною, що тепер, по суті, спростовано.

Всесвіт
Всесвіт

Мова йде про чорну дірі Стрілець А* (Sgr A*), яка знаходиться між двома галактиками-супутниками Чумацького Шляху Великим і Малим Магеллановими Хмарами. Саме після спостереження за ними було встановлено, що Стрілець А* останній раз прокидався всього 3,5 мільйона років тому.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, що у NASA показали, як чорна діра викривляє простір і час: відео.

Як повідомляв Знай.uа, дуже скоро Земля порине в цілковитий морок: NASA принесли документи в Білий дім.

Також Знай.uа писав, що сім вогняних куль впали просто з неба: наймістичніше явище світу потрапило на відео.