Під час відкриття американської біржі NASDAQ котирування "Яндекса" впали на 12%. Ціни впали за день до $29,7 а на Московській біржі до 1952 руб.

Котирування NASDAQ

Таке різке зниження цін пов'язане з тим, що 10 жовтня в російській Держдумі обговорювали закон, в якому збираються обмежити права іноземних інвесторів на управління значущими інтернет-компаніями в Росії. Частку акцій, яка може належати іноземцями, скоротили до 20%.

Котирування NASDAQ

В даний момент в закон ще не внесли поправки, і він також дає розпливчасте поняття про те, що таке "значимий інтернет-ресурс". Однак, навіть те, що він в принципі існує, завдає серйозну загрозу майбутньому інтернет-бізнесу, повідомляють аналітики.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Аналітики банку ВТБ також відмічають, що невирішена ситуація з поправками до закону і те, що ЗМІ схвалюють його, має негативний вплив на акції "Яндекса" та Mail.ru Group.

Нагадаємо, раніше електронні гроші в Україні: поради щодо вибору електронних гаманців.

Також Знай.uа писав, що "Вконтакте" і "Яндекс" знову в Україні: провайдери відкрили доступ до заборонених сайтів.

Ще Портал Знай.uа повідомляв про мобільний зв'язок "Київстар": сервіс MNP, тарифні плани, домашній інтернет.