Китайський уряд оголосив минулого місяця, що жителі, які подають заявку на новий мобільний або інтернет-пристрій, сканують обличчя телекомунікаційних операторів. Нові правила діятимуть з 1 грудня.

Останні звіти свідчать, що в Китаї близько 854 мільйонів користувачів Інтернету, повідомляє Business Insider.

Міністерство промисловості та інформаційних технологій Китаю (MIIT), яке є державним агентством, відповідальним за регулювання Інтернету та технологій, написало, що рішення було частиною його кроків щодо "захисту законних прав та інтересів громадян у кіберпросторі" та запобігання шахрайству, згідно з Кварцом.

Нове законодавство також заборонятиме мешканцям передавати свої мобільні номери іншим людям. За словами Кварца, Китай, здається, є першою країною, яка потребує посвідчення особи, щоб зареєструватися для мобільних та Інтернет-послуг.

смог в Китаї
смог в Китаї

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Китай стане першою країною, де буде потрібно використовувати face ID для дзвінків і інтернету. Нові правила також забороняють передачу сім-карт іншим людям.

У міністерстві зазначають, що нові правила пов'язані з політикою "захисту прав і інтересів в кіберпросторі та боротьби з телефонним шахрайством".

Система з розпізнавання осіб в Китаї активно діє в кількох сферах. Проект був запущений в 2015 році, для його реалізації в країні побудували найбільшу в світі мережу камер. На основі системи відеоспостереження влада ввела систему соціального рейтингу. Пункти рейтингу віднімають за порушення закону або за неприйнятне, на думку влади, поведінку.

Нагадаємо, раніше електронні гроші в Україні: поради щодо вибору електронних гаманців.

Також Знай.uа писав, що "Вконтакте" і "Яндекс" знову в Україні: провайдери відкрили доступ до заборонених сайтів.