Мішель Майор, лауреат Нобелівської премії 2019, швейцарський астрофізик сказав, що людині ніколине вдасться мігрувати на планету, яка не входить до Сонячної системи, - це дуже далеко від Землі.

Мішель Майор і його колега Дільє Кьєло отримали Нобелівську премію в галузі фізики за те, що змогли відкрити екзопланету, обертання якої відбувається навколо зірки, як у Землі навколо Сонця.

Майор зазначив, що на екзопланету людству ніколи не буде можливості мігрувати, тому що вони знаходяться занадто далеко. За словами Майора, навіть якщо планета перебуватиме в межах декількох десятків світлових років, міграції все одно не стане реальнішою. Шлях займе мільярди днів, враховуючи ті засоби, які є зараз.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Фізик сказав, що :"Ми повинні піклуватися про нашу планету: вона чарівна й досі придатна для життя".

Майор заявив, що "відчуває, що повинен вбити ідею про те, що ми вирушимо на придатну для життя планету, якщо на Землі буде нестерпно". На його думку, така думка "абсолютно божевільна".

Нагадаємо, раніше помер космонавт Олексій Леонов: чим запам'ятався дослідник Всесвіту.

Також Знай.uа писав, що США створили перший у світі космічний буксир: що він вміє.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що в Харків приїде жінка-астронавт NASA, рідна Львівщина - ближче з космосу.