В магазині Google Play були виявлені десятки додатків для Android, заражені хитрим рекламних ПО, яке згодом не так просто виявити на пристрої і видалити. Схоже, Google не планує покращувати систему захисту магазину Google і смартфонів на Android. Є ймовірність того, що компанія просто не приділяє належну увагу сканування додатків, які з'являються щодня.

Фахівці з безпеки компанії ESET виявили на майданчику Google Play 42 шкідливих додатки з рекламним ПО, які були завантажені більше 8 млн разів. Це означає, що смартфони користувачів під загрозою, і виходом із ситуації є тільки перепрошивка і скидання до заводських налаштувань.

Всі ці програми виглядають цілком нормальними, але діють дуже хитро. Після установки нічого не підозрюють користувачем, додаток починає транслювати рекламні банери на весь екран. Проміжки часу між сеансами випадкові, і реклама з'являється несподівано.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, що автомобіль Bugatti побив світовий рекорд, і розігнався до рекордних 490 км/ч. Тепер же компанія Hennessey збираються побити цей рекорд, випустивши автомобіль, який зможе подолати позначку в 500 км/год. Автомобіль точно зможе перевершити свого конкурента, так як він помітно легше, а значить, зможе набрати швидкість значно швидше.

Як повідомляв Знай.uа компанія Honda розсекретила дизайн нового електрокара Honda e. Звичайно, на конкурента Tesla вона точно не тягне, але для міста це відмінний автомобіль, враховуючи його можливості і габарити.

Також Знай.uа писав, що компанія Xiaomi вирішила зробити сюрприз своїм клієнтам. Тепер на смартфонах можна прибрати рекламу, яка набридла абсолютно всім. Правда, нова функція можлива лише в MIUI 11 яка буде доступною тільки на нових флагманах або потужних смартфонах компанії.