Іноземні астрономи зробили сенсаційне відкриття. Так, вони виявили у космосі планету, яку, за їхніми мірками, можна вважати "карликом". Про таке йдеться в дослідженні європейських астрономів, опублікованому в Nature Astronomy.

Як відзначається, астероїд Гігея, що знаходиться на відстані 3,1 астрономічних одиниць від Сонця, має сферичну форму, а відтак, може вважатися як карликова планета.

Зауважимо, що сферична форма – це одна з чотирьох обов'язкових умов Сонячній системі, при якій планета може класифікуватися карликовою планетою. У новому дослідженні астрономи вивчили знімки, зроблені телескопом VLT. А це в свою чергу, дало можливість вперше в історії сфотографувати Гігею у високій роздільній здатності та визначити її форму.

Нагадаємо, що сталося з чорною діркою всередині Чумацького шляху.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, в NASA показали, як чорна діра викривляє простір і час.

Також портал Знай.uа писав, що сім вогняних куль просто впали з неба: наймістичніше явище світу потрапило на відео.