Корпорація Microsoft звинуватила хакерів з угруповання Strontium (вона ж Fancy Bear) в атаці на мінімум 16 національних і міжнародних антидопінгових організацій. Великі кібератаки проходять в рамках підготовки до Олімпіади 2020 року в Токіо, а Fancy Bear вважається пов'язаною з російською владою. Схоже, тепер у Росії величезні проблеми, так як слід хакерів вдалося помітити найбільшою IT-корпорації у світі.

Fancy Bear також пов'язують з атакою на сервери Демократичної партії США і втручанням в американські вибори президента в 2016 році.

Що стосується недавнього інциденту, кібератаки почалися 16 вересня 2019 року незадовго до появи повідомлень про нові можливі дії, що вживаються Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA) щодо Російського антидопінгового агентства (РУСАДА).

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Самі кібератаки визнані невдалими, відзначають експерти Microsoft. В ході атак хакери використовували фішинг, віруси і розпорошення паролів. Втім, зламати систему і завдати реальної шкоди не вдалося.

Нагадаємо, що автомобіль Bugatti побив світовий рекорд, і розігнався до рекордних 490 км/ч. Тепер же компанія Hennessey збираються побити цей рекорд, випустивши автомобіль, який зможе подолати позначку в 500 км/год. Автомобіль точно зможе перевершити свого конкурента, так як він помітно легше, а значить, зможе набрати швидкість значно швидше.

Як повідомляв Знай.uа компанія Honda розсекретила дизайн нового електрокара Honda e. Звичайно, на конкурента Tesla вона точно не тягне, але для міста це відмінний автомобіль, враховуючи його можливості і габарити.

Також Знай.uа писав, що компанія Xiaomi вирішила зробити сюрприз своїм клієнтам. Тепер на смартфонах можна прибрати рекламу, яка набридла абсолютно всім. Правда, нова функція можлива лише в MIUI 11 яка буде доступною тільки на нових флагманах або потужних смартфонах компанії.