найраціональніші електрокари, які вже доступні на ринку.

5 місце – Nissan Leaf. Це найдешевша пропозиція на американському ринку електромобілів з базовою ціною 29990 доларів; правда, і запас ходу складає всього 240 км. Шляхом нескладних обчислень отримуємо вартість 1 км запасу ходу більш дорогій версії 162 долара. Втім, непогані показники, але ось окупиться автомобіль нескоро.

4 місце – Kia Niro EV. Цей електромобіль з запасом ходу в 384 км є більш далекобійним, але і ціна його більше – 38500 доларів. Все-таки більший запас ходу зробив свою справу і питома ціна одного кілометра склала 161 долар, що дозволило обійти популярний Nissan Leaf. Досить економічний автомобіль.

3 місце – Tesla Model 3. Звичайно, ціна за новинку кусається, але ось запас ходу дозволяє пересуватися на колесах з комфортом.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

2 місце – Chevrolet Bolt EV з показником 154 долари за 1 км (при пробігу в 383 км і ціні доларів). При цьому вже наступного року має вийти нова версія електрокара з запасом ходу 416 км, а ціна всього лише 37 тисяч доларів.

1 місце – Hyundai Kona Electric, і ось чому. Виявляється, що при запасі ходу 415 км і ціні 36950 доларів питома вартість кілометра складає всього 143 долари. Дійсно вигідний електрокар.

Нагадаємо, що автомобіль Bugatti побив світовий рекорд, і розігнався до рекордних 490 км/ч. Тепер же компанія Hennessey збираються побити цей рекорд, випустивши автомобіль, який зможе подолати позначку в 500 км/год. Автомобіль точно зможе перевершити свого конкурента, так як він помітно легше, а значить, зможе набрати швидкість значно швидше.

Як повідомляв Знай.uа компанія Honda розсекретила дизайн нового електрокара Honda e. Звичайно, на конкурента Tesla вона точно не тягне, але для міста це відмінний автомобіль, враховуючи його можливості і габарити.

Також Знай.uа писав, що компанія Xiaomi вирішила зробити сюрприз своїм клієнтам. Тепер на смартфонах можна прибрати рекламу, яка набридла абсолютно всім. Правда, нова функція можлива лише в MIUI 11 яка буде доступною тільки на нових флагманах або потужних смартфонах компанії.