Сьогодні електромобілі в кращому випадку можуть проїжджати на одному заряді до 600 км – вже добре, але такий показник доступний далеко не всім машинам. Втім, це все може незабаром змінитися. Британський інженер Тревер Джексон запевняє, що йому вдалося розробити батарею, яка може забезпечити далекобійність в 2400 км!

Такий пробіг з його слів може бути доступний, скажімо, для Tesla Model S, яка зараз здатна проїжджати на одному заряді 592 км. Для збільшення дальності ходу потрібно замінити рідну літій-іонну АКБ на аналогічний за розмірами алюмінієво-повітряний акумулятор, який створив Джексон.

Крім збільшеного запасу ходу акумулятор володіє величезною кількістю переваг. Приміром, батарея його авторства вже не потребує дорогого і чистому металі, а перші тести показали, що алюмінієво-повітряний акумулятор має щільність енергії в 8-9 разів більше, ніж у літій-іонного аналога.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Можливо, такий тип акумуляторів будуть встановлювати на електрокарах майбутнього.

Нагадаємо, що автомобіль Bugatti побив світовий рекорд, і розігнався до рекордних 490 км/ч. Тепер же компанія Hennessey збираються побити цей рекорд, випустивши автомобіль, який зможе подолати позначку в 500 км/год. Автомобіль точно зможе перевершити свого конкурента, так як він помітно легше, а значить, зможе набрати швидкість значно швидше.

Як повідомляв Знай.uа компанія Honda розсекретила дизайн нового електрокара Honda e. Звичайно, на конкурента Tesla вона точно не тягне, але для міста це відмінний автомобіль, враховуючи його можливості і габарити.

Також Знай.uа писав, що компанія Xiaomi вирішила зробити сюрприз своїм клієнтам. Тепер на смартфонах можна прибрати рекламу, яка набридла абсолютно всім. Правда, нова функція можлива лише в MIUI 11 яка буде доступною тільки на нових флагманах або потужних смартфонах компанії.