Фахівці з Національного інституту превентивних археологічних досліджень у Франції досліджували стародавню єгипетську мумію священної істоти – кішки. За допомогою рентгенівського сканування вчені змогли з'ясувати, що ж знаходиться усередині неї. Про це повідомляє видання Le Figaro.

Так, ґрунтуючись на рентгенівських знімках фахівці створили 3D-реконструкцію мумії, вік якої становить 2,5 тисячі років. Моделі були досліджені з допомогою технологій віртуальної і доповненої реальності.

У результаті з'ясувалося, що всередині мумії знаходяться останки відразу декількох кішок. Фахівці виявили 3 хвоста і 5 задніх лап, а в однієї з кішок череп був замінений на текстильний кульку.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Археологи вважають, що бальзамування відразу декількох тварин, можливо, було доволі поширеною практикою.

Нагадаємо, що в Туреччині археологи виявили храм, вік якого налічує 11 300 років. Знайшли храм в Бонджуклу Тарла в районі Даргечит в Мардине.

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені виявили, як можна вберегтися від вірусу імунодефіциту, що призводить до захворювання людини на ВІЛ-інфекцію/СНІД.

Також портал Знай.ua писав, що у Білорусі знайшли печатку, яка могла належати до київського князя з династії Рюриковичів, а саме Володимиру Мономаху.