Facebook тестує систему розпізнавання облич для ідентифікації особи користувачів, які намагаються зайти в свій аккаунт з мобільних пристроїв.

Про це заявила розробник з Гонконгу, дослідник коду Джейн Манчун Вонг. Їй вдалося знайти посилання на систему розпізнавання облич в додатку, повідомляє Dailymail.

Facebook таємно експериментує з новою системою розпізнавання облич для авторизації у мобільному додатку. Ситема вимагає у користувача зробити відео-селфі, щоб довести, що він не бот.

Новий запобіжний захід, який наразі проходить обмежене тестування, вимагає, щоб користувачі тримали телефон на рівні очей з включеною камерою, а потім розміщали своє відображення в круглу рамку, яка з'являється на екрані.

Далі користувач записує відео-селфі, слідуючи підказкам — його просять подивитися прямо вперед, вправо, вліво, а потім знову перед собою.

″Це допомагає нам підтвердити вашу особистість і переконатися, що ви реальна людина″, - йдеться в повідомленні Facebook з програми на початку процесу.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще



Додаток обіцяє, що ″ніхто інший″ не побачить відео, але також вказано, кому насправді буде дозволено його переглядати.

Facebook планує зберігати селфі особи на сервері протягом 30 днів, а не на пристрої користувача та повідомляє, що відео буде видалено після закінчення цього терміну, згідно зі звітом Fast Company.

У системі присутній й інший варіант ідентифікації – він передбачає завантаження фотографії посвідчення особи користувача ″на плоскій, добре освітленій поверхні″.

Facebook публічно не оголосив про програму тестування. Представники компанії відмовляються від коментарів. Саме ж тестування функції не означає, що вона буде впроваджена найближчим часом чи коли-небудь взагалі.

Нагадаємо, Facebook відмовиться від лайків

Як повідомляв портал Знай.ua, Facebook підтримав сепаратиста Аксьонова: визнали Крим російським?

Також Знай.ua писав, Facebook втрапив у гучний скандал: без суду не обійтись.