Стало відомо, що штучний інтелект тепер здатний передбачати смерть пацієнта в найближчий рік за даними ЕКГ навіть якщо вони здаються медикам цілком нормальними. Однак експерти поняття не мають, як він це робить. Про це повідомляє New Scientist.

Штучний інтелект

Так, ЕКГ вимірює електричну активність людського серця. Її патерни змінюються при наявності захворювань, зокрема, серцеві напади і миготливу аритмію.

Вчені зі Сполучених Штатів перевірили роботу ШІ на даних 1,77 мільйона ЕКГ, які були зроблені 400 тисячам осіб. Він повинен був дізнатися, пацієнт помре в найближчий рік, або ж ні.

До того ж, дослідники створили 2 версії ІІ. Одна з них отримувала лише необроблені дані ЕКГ, а друга - знайомилася ще й з віком, статтю людини. З'ясувалося, що штучний інтелект пророкує смерть пацієнта з високою часткою ймовірності навіть якщо лікарям він здається повністю здоровим.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Штучний інтелект

"Це свідчить про те, що модель бачить речі, які люди, швидше за все, не можуть побачити або, принаймні, які ми ігноруємо або вважаємо нормою. ІЇ може навчити нас речей, які ми могли неправильно розуміти десятиліттями", - сказав глава групи дослідників Брендон Форнтвол.

Невідомим залишається те, що вчені поняття не мають, які саме особливості враховує штучний інтелект, із-за чого деякі медики не бажають його використовувати.

Нагадаємо, що вчені з Microsoft Research (MSR) Азія створили систему на основі штучного інтелекту (ШІ), яка навчилася тонкощам гри в маджонг.

Як повідомляв портал Знай.ua, на конференції MAX 2019 Adobe представила експериментальні інструменти на основі ШІ, включаючи функцію пожвавлення картинок і перевірки зображень на достовірність.

Також портал Знай.ua писав, що практикуючий стоматолог-ортопед та засновник мережі діагностичних рентген-центрів Voxel Булат Шакіров розповів, як зміниться стоматологія в найближчі десять років, а наукові і технічні досягнення допоможуть не боятися стоматологів.