Компанія Facebook запустила власну систему онлайн-платежів — Facebook Pay.

Як повідомили у компанії, Facebook Pay розпочне поширюватися через Facebook, Instagram, Messenger і WhatsApp.

"Сьогодні ми представляємо Facebook Pay, який надасть людям зручний, безпечний та стабільний досвід оплати через Facebook, Messenger, Instagram та WhatsApp.

Люди вже використовують платежі через наші додатки, щоб робити покупки, дарувати кошти і надсилати гроші один одному. Facebook Pay спростить ці транзакції, продовжуючи забезпечувати безпеку та захист вашої платіжної інформації", - йдеться в повідомленні Facebook.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Для здійснення платежів через Facebook Pay користувачам необхідно завести в систему банківську карту або гаманець PayPal. У Facebook зазначили, що нова платіжна система не пов'язана з криптовалютою Libra і онлайн-гаманцем Calibra, про створення яких було оголошено в червні 2019-го.

"Facebook Pay підтримує більшість основних кредитних та дебетових карток, а також PayPal. Виплати обробляються у партнерстві з такими компаніями, як PayPal, Stripe та іншими по всьому світу. Facebook Pay заснований на існуючій фінансовій інфраструктурі та партнерських відносинах і є окремим від гаманця Calibra, який працюватиме в мережі Libra", повідомили в компанії.