Безпровідне відеоспостереження - надійне обладнання зі зручним інтерферейсом для захисту вашої оселі. Ціни на пристрої найрізноманітніші. У цій статті ми поговоримо про те, як бездротова камера працює. Ви також дізнаєтеся про особливості роботи системи. І цікаві факти про неї.

Відеоспостереження для будинку: новинка в охоронній системі

Бездротова відеокамера - це відмінна можливість організувати спостереження за своїм будинком. Ця новинка хороша тим, що на установку системи не знадобиться витрачати багато сил та часу. Адже при використанні бездротових відеокамер не потрібно прокладати кабелі.

Пристрій для відеоспостереження вашої оселі, що працює без проводів, підтримує передачу відеосигналу через Wi-Fi канал. Іншими словами - це технологія IEEE 802.11. У результаті для установки відеоспостереження вам знадобиться вибрати камеру для будинку, купити її та встановити. Потім, використовуючи харчування Wi-Fi, підключити пристрій.

Бездротове відеоспостереження , Bigland
Бездротове відеоспостереження , Bigland

Тобто система працює практично за тим же принципом, як ноутбук від Wi-Fi. Для стабільної роботи системи досить підключити цифровий потік передачі даних. І обладнання стане ефективно виконувати своє завдання із охорони приватного будинку. До речі, при необхідності його також можна використовувати й у квартирі.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Купити відеоспостереження для будинку: ціна, якість обладнання

Бездротові відеокамери можна купити у інтернет-магазині або відправитися у місце із продажу таких пристроїв. Ціни на веб-камери цілком доступні. Ви можете купити вуличну відеокамеру циліндричної форми, яка вологозахищена, вартістю всього 475 грн.

Є моделі, призначені для зовнішнього відеоспостереження за приватним будинком, ціна яких варіюється у межах 749-910 грн. Є камери у діапазоні 1030-2050 грн. Такі пристрої можна навіть встановлювати у місцях масового скупчення людей. Адже вони відрізняються високою деталізацією. І картинку відеозапису буде видно при зйомці навіть на з\д і автовокзалах, у торгових центрах, офісах великих компаній тощо.

Їх високий дозвіл зйомки надає можливість розглянути у разі потреби зовнішній вигляд та обличчя певної людини. У відеокамер у такому ціновому сегменті є режими зйомки дня і ночі. Зважаючи на це, власник зможе отримувати зображення із записом високої якості незалежно, темно на вулиці чи світло.

У ІЧ-світлодіодів даного обладнання пристойний радіус дії. І вони бачать навіть у непроглядній пітьмі. Мікрофон при відеоспостереженні дозволяє відтворювати голос через мобільне обладнання, ноутбук або комп'ютер. І навіть, якщо ви перебуваєте поза домом.

Найчастіше вуличні бездротові відеореєстратори оснащені міцним корпусом. Вибір камери потрібно здійснювати із точки зору надійності та функціональності пристрою. Якщо ви віддаєте перевагу моделям із більш тривалим терміном експлуатації, і хочете купити цілий комплект камер спостережень по дому, за таке «задоволення» доведеться заплатити від 8-ми до 12-ти тис. грн. у середньому.

Бездротове відеоспостереження , Іp-nablyudenie
Бездротове відеоспостереження , Іp-nablyudenie

Таким чином ви зможете організувати оперативну зовнішню зйомку не тільки вдома, але й на дачі або будівельному об'єкті. Якщо одному відеореєстратору не під силу впоратися із охопленням території, тоді варто купити комплект, який складається, наприклад, із 4-х Wi-Fi відеокамер. Комплект Wi-Fi бездротового відеоспостереження відмінно впорається з поставленим завданням.

Камера відеоспостереження для будинку: вибираємо самостійно

Купуючи вуличне обладнання, звертайте увагу на матрицю та дозвіл пристрою, який буде вести зйомку. Схема спостереження працюватиме за принципом з'єднання камери через Wi-Fi із роутером.

Перш, ніж здійснюватиметься установка обладнання, важливо врахувати рівень сигналу. У разі, якщо підключення для приватного будинку буде слабким, стабільного з'єднання бездротової відеокамери із роутером не буде. У підсумку на диск пристрою із камер не запишеться потрібна інформація.

Як же бути у такому випадку? І що робити, щоб підключитися та отримувати більш сильне безперебійне з'єднання? Ми допоможемо вам дізнатися про все це.

1. Використовуйте для підключення тільки якісні роутери, ціна яких недешева.

2. Вибирайте продукцію відомих торгових марок.

3. Розмістіть камери на однаковій відстані від Wi-Fi пристроїв.

4. Оновіть програмне забезпечення маршрутизатора.

5. Замініть антени на роутері на більш сильні.

6. Використовуйте для охорони великої території оселі промислове Wi-Fi обладнання.

Але для реєстратора можуть виникнути деякі нюанси. Йдеться про Wi-Fi, який може бути недостатньо сильним, щоб «пробити» кілька стін. У такому випадку потрібно подивитися в магазині та купити більш потужну антену.

Системи відеоспостереження для будинку: рішення проблем

Тепер поговоримо про те, якщо у вашому приватному будинку працюють відеокамери, які встановлені на другому або третьому поверсі, а роутер знаходиться на першому. У такому випадку може виникнути проблема: пристрій може не доходити до відеокамери із Wi-Fi.

Бездротове відеоспостереження , Youtube.com
Бездротове відеоспостереження , Youtube.com

Уся справа в тому, що антени на роутері для інтернету дуже часто горизонтальної поляризації. Та й пропускна здатність роутера грає свою роль. Сигнал Wi-Fi у приватному будинку повинен добре надходити до кожної камері відеоспостереження. Таким чином здійснюватиметься належна охорона. Не буде перешкод, і відео зніметься якісно.

Таким чином, головне завдання - спочатку встановити гарний бездротовий зв'язок, який би працював без збоїв. Потрібно купити потужний маршрутизатор. Для великої території заміського будинку або приміщення, де зберігаються якісь речі, краще брати кілька роутерів.

Варто знати також про те, що бездротові вуличні камери оснащені більш сильним модулем для інтернет-з'єднання. У деяких є антени посиленої дії, що дозволяє безпосередньо зробити більш якісне підключення.

Однак дешеві камери відеоспостереження, на яких зберігатиметься записана інформація, не розраховані на це. Низький ціновий діапазон свідчить про мінімальний набір необхідних технічних можливостей. Можливо, хтось встановить таку камеру й залишиться цілком задоволений.

Але зараз ми говоритимемо про те, якщо вам потрібно купити бездротовий пристрій і встановити його у радіусі дії до 50 метрів. Врахуйте ще й той аспект, чи буде це відкритий простір без перешкод або територія з садом, приміщеннями і т.д.

Коли приватний будинок оснащений камерою або камерами, потрібно подбати про те, щоб спостерігалася ділянка безпосередньо перед ним. Для цього необхідно встановити Wi-Fi відеокамери на будинок, щоб вони знімали від нього. Бо часом власники будинків встановлюють їх на стовп або паркан.

Для деяких злодіїв закон не писаний. І вони у такому випадку, не дивлячись на камери, можуть спромогтися й проникнути непоміченими, тому що їм буде відкрито «тил» бездротового пристрою.

Камери спостереження у будинку: відповіді на запитання

Деяких користувачів цікавлять запитання: скільки часу зберігається знята інформація? Чи можна подивитися потім відео по телевізору, комп'ютеру чи телефону? І що робити, якщо відключають світло?

Щоб розрахувати час зйомок і збереження інформації, зверніть увагу на жорсткий диск або карту пам'яті. У даному випадку важливий об'єм. Запис може проводитися на жорсткий диск розміром від 1-го до 12 Тб.

Бездротове відеоспостереження , Habr.com
Бездротове відеоспостереження , Habr.com

Також має значення кількість кадрів, знятих за 1 секунду. Найчастіше - це 24 кадри за секунду. Щоб фіксувати територію невеликого приватного будинку, складу або офісу, цілком вистачить 16 кадрів на секунду.

У разі, якщо відеокамера повинна зчитувати динамічну інформацію, припустимо, номери авто, що проїжджаюють повз, тоді потрібно вибирати пристрої, які зможуть записувати інформацію зі швидкістю 60 кадрів за секунду. Але за рахунок меншої кількості кадрів збільшується розмір архіву.

Розмір відео безпосередньо залежить від руху. Якщо картинка статична, то він буде меншим. На термін зберігання інформації впливає також кількість відеокамер у системі спостереження. Чим більше їх число, тим більшим стає розмір архіву.

У свою чергу, час зберігання записи зменшується. Якщо ви, наприклад, встановили 4 пристрою для охорони приватного будинку, і архів записів зберігався у вас 30 днів, то при додаванні на одного реєстратора ще 4 камер, ваш архів запису стане меншим у двічі, тобто зменшиться до 15 днів.

Як бачите, у цьому питанні досить багато нюансів. Усе залежить від кількості обладнання та інших сполучних. Ви можете самостійно порахувати. Візьмемо для прикладу найменший обсяг жорсткого диска - 1 Терабайт, у Гігабайтах це буде близько 1000 Гб.

Припустимо, ви купили пристрій на 4 Мп (2288х1712) із архівом запису частоти кадрів 30 за секунду 33 Гб. Поставили 2 камери. При середньому рівні активності у кадрі й необхідної тривалості зберігання архіву 30 днів необхідна ємність устаткування складе 4896 Гігабайт.

Щоб не дуже заморочуватися, ви можете дізнатися необхідну ємність онлайн. Для цього знайдіть у інтернеті калькулятор розрахунку обсягу жорсткого диска для відеокамери. Можете зайти за посиланням. Щоб розрахувати комбінацію, досить ввести свої дані.

Звісно, переглядати відео по телевізору, комп'ютеру чи телефону можливо. Найголовніше для перегляду відеоархіву - це спецпрограмне забезпечення. На сьогоднішній день найчастіше використовують Dahua із програмним забезпеченням SmartPSS або Hikvision із програмним забезпеченням iVMS 4500. Софти дозволяють зробити конфігурацію обладнання, переглянути відеосюжет онлайн, відеоархів і управляти системою відеоспостереження у цілому.

І, нарешті, останнє запитання: якщо відключають світло, то бездротова система, як і провідна, не працюватиме. Обидві системи безпосередньо залежать від подачі електроенергії. Бездротовій необхідна мережа, яка у такому випадку стає недоступною.

Тоді можна використовувати бездротові відеокамери, які працюють на акумуляторних батареях. У разі аварійного відключення електроенергії пристрої продовжать свою роботу. Ще один варіант - купити бездротові відеокамери, які працюватимуть від сонячних батарей. Можна також використовувати резервну батарею або резервний генератор.

Щоб дізнатися відгуки користувачів про бездротові відеокамерах, ми спробували зайти на форуми. Однак, як виявилося, будь-яких істотних рекомендацій від користувачів або слушних порад у цьому напрямку в інтернеті немає. Тож доведеться самостійно вивчати інформацію або покластися на досвідченість і підказки установників бездротової системи відеоспостереження.

Фото

Бездротове відеоспостереження , Tren.com.ua
Бездротове відеоспостереження , Tren.com.ua

Бездротове відеоспостереження , Def.rv.ua
Бездротове відеоспостереження , Def.rv.ua

Бездротове відеоспостереження , Shop-digital.com.ua
Бездротове відеоспостереження , Shop-digital.com.ua

Відео