Генеральний директор Tesla і SpaceX, а також знаменитий популяризатор науки Ілон Маск, займається не лише розробками в космічній сфері та електромобілями. Є у нього і не менш захоплюючі проекти. Один з таких — це нейроінтерфейс під назвою Neuralink.

Новий проект Маска покликаний зв'язати людський мозок і штучний інтелект.

Метою проекту Neuralink є розробка чіпа, який може бути імплантований в мозок людини і дозволить використовувати всі можливості програмного забезпечення. Такий чіп може поліпшити пам'ять чи забезпечити більш прямий контакт з комп'ютерами та іншою технікою.

Цей проект знаходиться на ранній стадії запуску і не був офіційно представлений публіці. Проте нещодавно Маск зробив дуже цікаву заяву про нову розробку.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Виявляється, Neuralink допоможе людству боротися з аутизмом та шизофренією.

Генерального директора Tesla і SpaceX Ілона Маска запитали про найбільш захоплюючі ефекти, які він очікує отримати від Neuralink. Таке питання йому задали в останньому випуску подкасту "штучний інтелект" з Лексом Фрідманом.

"З приводу Neuralink я думаю, що спочатку він допоможе в боротьбі з рядом захворювань і вирішить безліч проблем, пов'язаних з роботою головного мозку. Це може бути що завгодно, наприклад, аутизм, шизофренія, втрата пам'яті. Адже, як ми знаємо, що у великої кількості людей у певному віці відбувається втрата пам'яті. Батьки не можуть згадати своїх дітей, імена тощо", - розповів Маск.

Практично відразу після виходу подкасту, Маск піддався критиці. Причому прийшла вона з досить несподіваного боку - від Національного аутистичного товариства Великобританії (NAS).

Маску пояснили, що аутизм не є хворобою, тому не може бути "вилікуваним". Всесвітня організація охорони здоров'я характеризує аутизм не як захворювання, а як розлад особистості.

Ілон Маск також сказав, що нову технологі можна буде викороистовувати для лікування неврологічних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера і Паркінсона, а ще Neuralink можна застосувати для корекції "критичних пошкоджень головного або спинного мозку", на кшталт різних пошкоджень після травм або інсульту.

Що ж, які шанси на успіх у цьому в Neuralink, покаже час.