Стартап Білла Гейтса Heliogen анонсував розробку нової технології, яка здатна "обвалити ціни на викопні види топлива" і не виробляє викиди CO2. Таким чином, американцям вдалося створити унікальний метод концентрації сонячного світла, повідомляє CNN.

Сьогодні технологія дозволяє добитися температури понад 1000 градусів, а в найближчому майбутньому показник планують збільшити до 1500 градусів. Цих температур повинно вистачити для відмови важкої промисловості від спалювання вугілля або газу.

розробка Heliogen, фото: CNN
розробка Heliogen, фото: CNN

У компанії розповіли про створення "сонячної печі", яка може розігрівати речовини до температури, яка становить чверть від температури на поверхні Сонця.

Новатори назвали розробку проривом у сонячній енергетиці, який може допомогти знизити кількість шкідливих викидів в атмосферу.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Ми впроваджуємо технологію, яка здатна обвалити ціни на викопні види палива, вона також зовсім не виробляє викиди CO2. І це дійсно святий Грааль", - розповів гендиректор Heliogen Білл Гросс.

розробка Heliogen, фото: CNN
розробка Heliogen, фото: CNN

Варто відзначити, що досягти такого результату вдалося завдяки поєднанню програмного забезпечення і машинного зору з технологією надточного управління дзеркалами, що відбивають сонячні промені.

У Heliogen стверджують, що тепло від їх станцій буде "коштувати вдвічі дешевше, виробленого за допомогою викопного палива".

Нагадаємо, у Міненерго розповіли, що буде робити Україна без російського газу.

Як повідомляв портал Знай.uа, українці з Нового року будуть платити за газ за страховою ціною.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні стартує підвищення тарифів на опалення.