Кадети армії США були на цьому тижні проінструктовані не використовувати належне Китаю додаток для соціальних мереж TikTok. Схоже, армія США боїться шпигунства з боку влади Китаю на тлі конфліктів між країнами.

Армия США
Армия США

Директива з'явилася після того, як Чак Шумер, головний демократ в Сенаті США, закликав армію переглянути потенційні ризики у використанні популярного відеододатки для вербування американських підлітків.

У четвер міністр армії Райан Маккарті заявив, що армія проводить оцінку безпеки застосування, яке належить технологічному гіганту Beijing ByteDance Technology Co.

Армія США
Армія США

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Кадетська Командування Армії США, издавшее цей наказ, здійснює нагляд за навчальними корпусами офіцерів запасу.

У той час як курсанти все ще можуть використовувати додаток для свого особистого використання, керівництво заборонить їм розміщувати ТІК-струми для вербування, знаходячись в формі або виконуючи офіційні обов'язки.

Нагадаємо, що експерти виявили серйозну уразливість в смартфонах Android. Наприклад, деякі програми мають доступ до камери, причому без відома самого користувача. Іншими словами, хакери можуть просто зламати доступ до камери і фото смартфона за допомогою звичайних сторонніх додатків.

Як повідомляв Знай.uа Павло Дуров порадив відмовитися від месенджера WhatsApp. Творець Telegram повідомив, що месенджер є ненадійним, а користувачі опиняються на гачку у хакерів. До того ж, кількість зломів акаунтів з кожним роком зростає.

Також Знай.uа писав, що компанія Apple представила чохол з акумулятором для новеньких iPhone. Тепер можна відмовитися від постійної зарядки гаджета, адже він отримав додатковий акумулятор.