Хакери використовують шкідливе програмне забезпечення, щоб знімати людей через веб-камери під час перегляду порно. Про це попереджають експерти з безпеки.

Windows 10
Windows 10

Щоб зламати систему, шкідливе програмне забезпечення повинно бути встановлено на ПК або ноутбуці користувача. Потім його можна використовувати для запуску веб-камери, запису відеоматеріалів і відправки їх на "кримінальний сервер".

Windows 11
Windows 11

Потім хакери будуть використовувати відео для шантажу постраждалих, погрожуючи відправити його знайомих жертви. Програмне забезпечення, відоме як "PsiXBot", часто може бути завантажено на комп'ютер без відома людини. Вважається, що порушені тільки комп'ютери під управлінням Microsoft Windows.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, що експерти виявили серйозну уразливість в смартфонах Android. Наприклад, деякі програми мають доступ до камери, причому без відома самого користувача. Іншими словами, хакери можуть просто зламати доступ до камери і фото смартфона за допомогою звичайних сторонніх додатків.

Як повідомляв Знай.uа Павло Дуров порадив відмовитися від месенджера WhatsApp. Творець Telegram повідомив, що месенджер є ненадійним, а користувачі опиняються на гачку у хакерів. До того ж, кількість зломів акаунтів з кожним роком зростає.

Також Знай.uа писав, що компанія Apple представила чохол з акумулятором для новеньких iPhone. Тепер можна відмовитися від постійної зарядки гаджета, адже він отримав додатковий акумулятор.