Стало відомо, що в Україні стартував бета-тест безкоштовного мобільного програми під назвою "Clewo", яка призначена для пошуку та утилізації відходів. Дане застосування призначене для Android і iOS.

Основним її завданням є допомога тим, хто сортує побутові відходи, і тим, хто переробляє їх, знайти один одного. Про це повідомляє Інформатор.

З'явився новий мобільний додаток Clewo

Як працює програма

Так, один користувач програми сортує вторсировину, фотографує і викладає якийсь конкретний об'єкт. Інший же, який, приміром, займається переробкою або перевезенням — бачить у додатку цікавий, на його погляд, об'єкт, зв'язується з першим користувачем і вивозить вторсировину. Також це стосується і "реюза" — хтось викладає об'єкт в систему, а інший його забирає.

Дана програма повинна вирішити серйозну проблему, а саме відсутність прямого зв'язку між сортировщиками і тими, хто переробляє відходи.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

З'явився новий мобільний додаток Clewo

Бета-тест

Під час тестування розробники перевіряють, як працюють основні функції цього додатка, а саме реєстрація, додавання і бронювання об'єктів, зв'язок між користувачами. Початок тестування показало, що однією з ключових категорій об'єктів у програмі може стати реюз.

Слід зазначити, що на сьогоднішній день додаток доступний українською, російською та англійською. До того ж, використовувати його можна скрізь на планеті, а от наповнення залежить від користувачів.

З'явився новий мобільний додаток Clewo

Нагадаємо, що в середині грудня в мобільному додатку "Дія" з'являться перші послуги – цифрові водійські права і техпаспорт автомобіля.

Як повідомляв портал Знай.ua, Microsoft випустила версію Windows 10 1909 в листопаді 2019 роки; нова основна версія Windows 10 була лише незначним оновленням, яке не вводило багато нових функцій або змін у систему.

Також портал Знай.ua писав, що Facebook запроваджує новий сервіс Viewpoints. По суті, це додаток для дослідження ринку, яке винагороджує людей за участь в опитуваннях, завдання та дослідженнях.