З настанням зими власники електрокарів мають бути готовими до деяких “сюрпризів”, які здатні їм підкинути електричні авто, повідомляє “Автотема”.

Більшість автовиробників стверджує, що запас ходу електромобілів взимку зменшується на 25% за даними їхніх досліджень, але фактично цей показник може знижуватись вдвічі. Однією з причин цього є активне використання систем підігріву — кондиціонера, підігріву сидінь та керма. Також взимку потрібно прогрівати акумулятор, що також зменшує запас ходу. Крім того, найбільшу ефективність сучасні автоакумулятори мають при температурі від 15 до 27 градусів, а вихід за межі цього діапазону призводить до зменшення запасу ходу.

Електрокар
Електрокар

Варто не забувати, що бортовий комп’ютер електрокара не може врахувати реакцію акумулятора на холод та показує лише приблизні дані про запас ходу. Тому власникам електромобілів варто заздалегідь подбати про зміни своїх традиційних маршрутів поїздок та прокласти їх так, щоб вони проходили повз станції підзарядки.

Попри ці проблеми варто відзначити, що найбільшу популярність електричні авто здобули в країнах Північної Європи. Наприклад, у Норвегії об’єми продаж електрокарів у 2018-му році становили 31% від загального об’єму продаж автомобілів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадуємо, що в Мелітополі в покинутому гаражі виявили дуже рідкісний автомобіль BMW-Z1.

Як повідомляв Знай.uа компанія Honda розсекретила дизайн нового електрокара Honda e.

Також Знай.uа писав, що компанія Xiaomi вирішила зробити сюрприз своїм клієнтам.