6 грудня корабель компанії Ілона Маска SpaceX Dragon відправить на МКС 2,5 тонни вантажу, зокрема мишей з посиленою мускулатурою. Вони беруть участь в експерименті по застосуванню препарату, який запобігає втраті маси в космосі. Про це повідомляє NASA.

Дослідники використовують дві групи тварин: звичайних мишей і генетично модифікованих. Друга група відрізняється тим, що у неї не обмежене вироблення гормону міостатину на рівні ДНК – він відповідає за ріст м'язів у тварин. Через це м'язова маса мишей вдвічі більше за звичайних.

При цьому лабораторні миші виступлять у вигляді піддослідних: їм вводитимуть експериментальний препарат, який буде викликати вироблення міостатину.

Вчені не виключили, що препарат може знадобитися і на Землі, де втрата кісткової і м'язової маси теж є серйозною проблемою.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

Крім "посилених" мишей місія SpaceX також доставить на МКС "робо-готель", який дозволить закріпити зовні станції роботів RELL. До речі, на кораблі знаходиться пиво Budweiser – компанія досліджує соложування ячменю.

Нагадаємо, Пентагон замовив гіперзвукову ракету за мільярд доларів.

Як повідомляв портал Знай.uа, SpaceX відправив у космос перший у світі готель.

Також портал Знай.uа писав, що NASA показало "пузатий літак" у дії: фото.